Kongo Jump

Kongo Jump henvender sig til gymnaster i Klub-alderen. Holdet henvender sig både til unge der tidligere har lavet gymnastik, men også til unge der skal stifte bekendtskab til gymnastik for første gang. Det er dog en fordel hvis man er vant til at bruge sin krop og har en vis styke.

Kongo Jump er et springhold. Det betyder dog ikke at vi kun springer. Vi laver forøvelser til spring, der både kan indeholde styrke og smidighedsøvelser. Det er vigtigt, at gymnasten får opbygget en styrke der gør, at han/hun kan bære sin egen vægt i håndstand, da mange spring kræver, at kroppen kan holde sig selv. Vi begynder på dette hold at sætte små spring sammen som araberflik. Der trænes i hoftebøjede saltoer, strakte saltoer, barani mm.

I løbet af sæsonen bliver gymnasten også prøvet i at kende sig selv, når vi laver øvelsen” dit talent”. Det er en øvelse, hvor gymnasten skal finde den gulvøvelse som han/hun er bedst til og så fremvise den for gruppen på tur. Desuden forsøger vi også at indflette akrobatik i en vis grad, således at gymnasterne lærer at kende deres egne og hinandens kroppe samt begrænsninger at kende.

Se mere info om trænere, tidspunkt og kontingent på siden Hold og træning.